Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaanse bonenschotel van Herman

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 (piri piri) pepertje
  • oregano
  • kropsla
  • 1 bosje radijs
  • citroensap
  • 1 blik zwarte of rode kidneybonen (uitlekgewicht ca. 450 gram)

Bereiding

  1. Maak de ui, knoflook en de prei schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie gaar en rul.
  4. Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
  6. Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
  7. Was de sla en laat goed uitlekken.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
  9. Klop een dressing van de rest van de olijfolie met citroensap en wat oregano.
  10. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze af en warm ze mee in de saus.
  11. Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
  12. Meng de radijs door de sla en voeg de dressing toe. Serveer dit bij het bonengerecht.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in dit lekkere stoofpotje.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept