Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaans stokkie

Spaans stokkie

  • 1 persoon
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ eetlepel pijnboompitten
  • ½ zakje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rijpe tomaten
  • ½ bosuitje
  • ½ jalapeñopeper (potje)
  • ¼ bruin of volkoren stokbroodje

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta
  4. Was de tomaten en het bosuitje.  Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes.
  5. Snijd het stukje bosuitje heel fijn.
  6. Snijd het stuk jalapeñopeper klein.
  7. Meng de stukjes peper en de bosui door de tomatenblokjes.
  8. Snijd het brood horizontaal in tweeën en besmeer de onderste helft met de basilicumpasta.
  9. Verdeel het tomatenmengsel er over en zet de bovenste helft er weer op. Steek de helften vast met een paar prikkers.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 375 kcal 375 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept