Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Soupe de poisson

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • citroensap
  • ½ dunne prei
  • 1 tomaat
  • 100 gram broccoli
  • ½ eetlepel olie
  • ½ teentje knoflook
  • ¼ visbouillontablet met minder zout
  • peterselie

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukjes en besprenkel de vis met wat citroensap.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen en de tomaat in stukjes.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de prei.
  6. Pers de knoflook er boven uit en voeg peper toe.
  7. Voeg de stukjes tomaat en de broccoli toe en smoor de groente een paar minuten.
  8. Schenk er 300 ml water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  9. Schep de vis er door en laat de vis tegen de kook aan in 4 minuten gaar worden.
  10. Strooi vlak voor het serveren klein geknipte peterselie over de soep.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept