Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Soupe au pistou

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 20 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram geraspte kaas 30+ belegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 worteltjes
  • 1 rode of gele paprika
  • stukje prei
  • 1 klein blikje flageolets (groene kidneyboontjes) of witte bonen (uitlekgewicht ca. 80 gram)
  • ½ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Was de basilicum.
  2. Pureer voor de pistou de schoongemaakte knoflook met de basilicum tot een puree.
  3. Voeg de kaas toe. Maak er met de olie een smeuïge saus van en maak de pistou op smaak met wat peper.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen. Laat de flageolets uitlekken en spoel ze af.
  6. Breng 600 ml water met het bouillontablet aan de kook en laat hierin de verse groente in een paar minuten gaar worden.
  7. Roer er de flageolets door en warm ze kort mee.
  8. Verdeel de soep over 4 borden en schep de pistou er op.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft dan ongeveer drie weken goed.
De overige prei is lekker in een gevulde portabella.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 80 kcal 80 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept