Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
-
Was de sereh en het stukje peper.
-
Schil het stuk gemberwortel.
-
Neem het vel van de kippenbout.
-
Doe de kippenbout met de ui, de knoflook, de tomaat, de hele stengel sereh, het stuk gemberwortel, het stukje peper en de peperkorrels in een pan en voeg 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en laat de kip in 50 minuten gaar koken.
-
Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in stukjes van het bot.
-
Zeef de bouillon. Breng de bouillon met de kip weer aan de kook.
-
Was de selderij en de taugé. Snijd de selderij klein.
-
Roer de taugé door de soep en warm even mee. Strooi de selderij erover.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.