Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Sotosoep

Deze heerlijke maaltijdsoep wordt ook wel gezien als hét nationale gerecht van Indonesië.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • stukje gemberwortel
  • 1 kippenbout
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 peperkorrels
  • 6 takjes selderij
  • 75 gram taugé

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  3. Was de sereh en schil het stuk gemberwortel.
  4. Neem het vel van de kippenbout.
  5. Doe de kippenbout met de ui, de knoflook, de tomaat, de hele stengel sereh, het stuk gemberwortel, de sambal en de peperkorrels in een pan en voeg 400 ml water toe. Breng dit aan de kook en laat de kip in 50 minuten gaar koken.
  6. Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in stukjes van het bot.
  7. Zeef de bouillon. Breng de bouillon met de kip weer aan de kook.
  8. Was de selderij en de taugé. Snijd de selderij klein.
  9. Roer de taugé door de soep en warm even mee. Strooi er de selderij over.

Menusuggestie

Lekker met een volkoren roti er bij.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Verwerk de overige taugé bijvoorbeeld in een gevulde spinazieomelet.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 145 kcal 145 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept