Bereiding
- Snijd de bovenkant van de Italiaanse bol. Hol het brood uit en snijd het brood in blokjes van 2 cm.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
-
Was de basilicum en snijd de helft klein. Houd de rest achter voor garnering.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg indien gewenst de chilipeper toe.
-
Roer de tomaten, de blokjes brood en de gesneden basilicum door de ui.
-
Voeg het water met het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten koken.
-
Spoel de linzen af. Schep de linzen door de soep en warm dit nog even goed door.
-
Schep de soep in de uitgeholde broodjes. Strooi er nog een paar blaadjes basilicum over en zet de kapjes van het brood erop.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.