Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
-
Snijd het stukje ui heel fijn.
-
Maak van de azijn met de ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd het in blokjes. Bestrooi de tofu met wat goulashkruiden of paprikapoeder.
-
Bak de tofu in de hete margarine in een paar minuten bruin.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Snijd de paprika in stukjes.
-
Was de basilicum en scheur het in stukjes.
-
Meng de paprika en de basilicum door de snijbonensalade. Serveer de salade bij de aardappelpuree en de tofu.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.