Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Snelle pasta met broccoli en zeevruchten

Zo smaakvol kan een recept met pasta zijn.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta, bijv. tagliatelle of farfalle
  • 300 gram broccoli
  • 2 flinke tomaten
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram garnalen
  • peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli de laatste 5 minuten met de pasta mee.
  4. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  5. Roer de stukjes tomaat en een paar lepels kookwater van de pasta door de yoghurt.
  6. Giet de pasta met de broccoli af en schep het yoghurtmengsel, de mosselen en de garnalen erdoor.
  7. Warm het geheel al roerend snel door en maak het op smaak met een beetje peper.
  8. Strooi de kaas aan tafel erover.

Ingrediënten over?

Mosselen en garnalen
Mosselen en garnalen bederven snel. Bewaar ze niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Gekookte mosselen en garnalen kan je ongeveer 3 maanden in de diepvries bewaren.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat mossel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte mossel is een goede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept