Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Snelle bonenpot

Deze maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 klein blik witte bonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram varkensvleesreepjes
  • 400 gram roerbakgroente
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel Balsamico-azijn

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Doe de drie soorten bonen met wat water in een pan en verwarm dit op klein vuur.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin.
  5. Bak de ui en de roerbakgroente ca. 5 minuten mee.
  6. Voeg wat chilivlokken en de balsamico-azijn toe.
  7. Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel erdoor.

Ingrediënten over?

Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.

Informatie over dit recept

Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept