Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Slabootje

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 mooie (ijsberg)slabladen
  • 1 gekookt bietje
  • stukje komkommer
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel azijn
  • peper

Bereiding

  1. Was de slabladen, dep ze droog en leg ze op kleine borden.
  2. Schil het bietje en snijd het in kleine blokjes.
  3. Was het stukje komkommer en snijd het in blokjes.
  4. Was het bieslook en knip het klein.
  5. Klop de olie door de azijn en voeg de bieslook en wat peper toe. Meng de dressing door de groente en vul hiermee de slabladen.

Ingrediënten over?

Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 60 kcal 60 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept