Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Sinaasappelsalade

Simpele ingrediënten; een feest van smaken.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 grote sinaasappels
  • mespunt kaneel
  • 1 eetlepel gepelde walnoten

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
  2. Verdeel de plakken sinaasappel over 2 bordjes en strooi er wat kaneel over.
  3. Hak de walnoten grof en strooi ze over de sinaasappels.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept