Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Sinaasappelrijst met kip en broccoli

Lekker fris rijstgerecht, vol heerlijke smaken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • gemberpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • kaneel

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  5. Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  8. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  11. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  12. Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Geef de kip en de broccoli erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de bosuitjes bijvoorbeeld door de soep of in een salade

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept