Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Sinaasappel-dadelsalade

Waan je in Marokko met deze exotische salade.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • ½ eetlepel geschaafde amandelen
  • 4 gedroogde dadels
  • 2 sinaasappels

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de dadels in stukjes.
  3. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
  4. Verdeel de plakken sinaasappel en de stukjes dadel over 2 bordjes.
  5. Strooi de geroosterde amandelen erover.

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept