Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de wortelen schoon en snijd in plakken. Kook in weinig water in 5-10 minuten gaar.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Bak de ui in de margarine.
-
Voeg het gehakt met wat peper toe en bak gaar en rul.
-
Strooi het volkorenmeel erover en warm goed door.
-
Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en laat het mengsel enkele minuten stoven.
- Verwarm de grill van de oven voor.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de wortelen. Dek dit af met de aardappelpuree.
-
Laat het gerecht onder de grill goudgeel kleuren.
Variaties
Gebruik verrijkte sojadrink voor een zuivelvrij gerecht.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een soep of in deze lekkere boerenkoolstoofpot.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.