Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Schorseneren-ovenschotel van Merle

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram schorseneren
  • azijn
  • 2 bosuitjes of stukje prei
  • 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram halfvolle dikke yoghurt
  • tijm
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Boen het zand van de schorseneren. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  2. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  3. Warm de oven voor op 180 °C.
  4. Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
  5. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
  6. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  7. Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  8. Strooi er de geraspte kaas over.
  9. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Ingrediënten over?

Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Schorseneren'. Dit product is deze maand (september) niet de meest duurzame oplossing.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 630 kcal 630 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 45 gram 45 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept