Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Saliesaus

Saliesaus

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 12 salieblaadjes
  • 1 klein blikje witte bonen (ca. 120 gram)
  • 100 ml biogarde yoghurt halfvol
  • peper

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  3. Bak de salieblaadjes kort mee.
  4. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  5. Pureer de bonen met het saliemengsel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Meng de yoghurt erdoor.
  7. Maak de saus op smaak met wat peper.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sjalot is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 70 kcal 70 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 6 gram 6 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept