Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Zoek een ander recept

Het geheim zit in de dressing.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel gepelde pistachenootjes zonder zout

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
  2. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
  3. Maak van het sinaasappelsap met de olie en de mosterd een dressing.
  4. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
  5. Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel. Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken.
  6. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper.
  7. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
  8. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pistachenootjes er over.

Menusuggestie

Lekker met krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappeltjes

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (september) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 305 kcal 455 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 40 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 9 gram
Zout 0,7 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.