Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Salade van rode kidneybonen als lunch

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • ½ kleine rode ui
  • 1/3 komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 takjes peterselie
  • 6 blaadjes munt
  • citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 volkorenboterhammen

Bereiding

  1. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui fijn, het stuk komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Meng alles door de kidneybonen en maak de salade op smaak met citroensap, de olijfolie en wat peper.
  5. Lekker met wat (geroosterd) volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 335 kcal 335 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept