Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Salade van rode kidneybonen als lunch

Salade van rode kidneybonen als lunch

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • ½ kleine rode ui
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 takjes peterselie
  • 6 blaadjes munt
  • citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui fijn, het stuk komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Meng alles door de kidneybonen en maak de salade op smaak met citroensap, de olijfolie en wat peper.
  5. Lekker met wat (geroosterd) volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (maart) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 305 kcal 305 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept