Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Salade met gegrilde courgette en gerookte forel

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel
  • 2 tomaten
  • 200 gram gerookte forel
  • 4 volkorenbroodjes

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
  2. Druppel er wat olie over en gril ze in een grillpan zacht.
  3. Meng de yoghurt met de geraspte mierikswortel.
  4. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  5. Verdeel de vis in stukjes.
  6. Meng de groente met de vis en de yoghurtsaus.
  7. Geef de broodjes erbij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik yoghurt bij deze heerlijke gegrilde perzik en abrikoos!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept