Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rundvleescurry met aubergine en zilvervliesrijst

Rundvleescurry met aubergine en zilvervliesrijst

Een rundvleesrecept zoals je nog niet eerder hebt geproefd.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 200 gram runderlap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 grote aubergine
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui, de gember, de kerrie en het komijnzaad kort mee.
  6. Giet 150 ml kokend water bij het vlees. Verkruimel het pepertje erover.
  7. Stoof het vlees met een deksel op de pan 1½ uur.
  8. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  10. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  11. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine bruin.
  12. Schep de aubergines en de wortel door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
  13. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  14. Strooi de koriander over het gerecht en serveer de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.

Koriander
Bewaar verse kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. De rest van de koriander smaakt heerlijk in deze pittige bonensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept