Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Runderstoof met olijven

Zoek een ander recept

Lekker met aardappels, bietjes en pompoen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram runderriblap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 125 ml bouillon met minder zout
  • 50 gram kerstomaatjes
  • 5 olijven
  • 2 zoete aardappelen
  • stuk pompoen (ca. 400 gram)
  • 250 gram gare rode en evt. gele bieten
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de riblap in flinke dobbelstenen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de margarine in een braadpan. Bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de helft van de ui, de knoflook en de bleekselderij kort mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee.
  6. Breng de bouillon aan de kook en schenk het bij het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur stoven.
  7. Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes en de olijven bij het vlees en stoof het nog een half uur.
  8. Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd ze in flinke stukken.
  9. Schil het stuk pompoen en verwijder draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  10. Schil de bietjes en snijd ze in parten.
  11. Fruit de rest van de ui in de olie. Voeg de aardappel en groente toe met een scheutje water en stoof de groente in 10 minuten gaar.

Menusuggestie


Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1,2 gram 1,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.