Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Runderstoof met olijven

Runderstoof met olijven

Lekker met aardappels, bietjes en pompoen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram runderriblap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 125 ml bouillon met minder zout
  • 50 gram kerstomaatjes
  • 5 olijven
  • 2 zoete aardappelen
  • stuk pompoen (ca. 400 gram)
  • 250 gram gare rode en evt. gele bieten
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de riblap in flinke dobbelstenen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de margarine in een braadpan. Bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de helft van de ui, de knoflook en de bleekselderij kort mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee.
  6. Breng de bouillon aan de kook en schenk het bij het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur stoven.
  7. Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes en de olijven bij het vlees en stoof het nog een half uur.
  8. Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd ze in flinke stukken.
  9. Schil het stuk pompoen en verwijder draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  10. Schil de bietjes en snijd ze in parten.
  11. Fruit de rest van de ui in de olie. Voeg de aardappel en groente toe met een scheutje water en stoof de groente in 10 minuten gaar.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 35 gram 35 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept