Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
-
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
-
Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin de vleesreepjes bruin en gaar. Bak de helft van de bosui mee.
-
Fruit de rest van de uienringetjes zacht in de andere eetlepel margarine.
-
Voeg de doperwtjes met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
-
Laat de zuivelspread erin smelten.
-
Was de munt en snijd het klein.
-
Maak de doperwtjes op smaak met de munt en wat peper. Serveer het vlees en de aardappelen erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar het kuipje goed gesloten nog maximaal 1 week in de koelkast. Ook lekker op brood met kruiden.