Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Roggebrood met cottage cheese en noten

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • stukje komkommer
  • 4 halve walnoten
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • mespunt sambal of harissa
  • 40 gram hüttenkäse of cottage cheese
  • 2 sneetjes donker roggebrood

Bereiding

  1. Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Meng de noten met wat komijn en sambal door de hüttenkäse.
  4. Beleg het roggebrood met de komkommer en verdeel het kaasmengsel er over.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 210 kcal 210 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept