Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Roerbakschotel met visfilet

Heerlijk roerbakken met vis en groente.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 350 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 1 zakje voorgekookt aardappelpartjes (ca. 450 gram)
  • 1 laurierblad
  • 200 gram pangasius of tilapia

Bereiding

  1. Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten net gaar.
  2. Maak de rest van de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met wat peper.
  6. Roerbak de aardappelpartjes mee goudgeel.
  7. Voeg de groente met 100 ml water en het laurierblad toe en stoof het geheel 3 minuten.
  8. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  9. Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept