Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode linzensoep

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • ½ kleine groene peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 60 gram rode linzen
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
  4. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
  5. Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
  6. Voeg de gewassen linzen en 300 ml water toe.
  7. Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gevulde broodjes en wortelsalade.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept