Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode kool met appeltjes

Een oer-Hollands gerecht met aardappelen en kip.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 40 gram gedroogde appeltjes
  • 2 kruidnagels
  • kaneel, peper
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • azijn
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Schaaf de rode kool in fijne slierten.
  2. Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
  3. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Verwijder de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.
  7. Geef de kipreepjes en aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met rozijnen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode kool is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept