Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rode linzensoep

Rode linzensoep

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • ½ kleine groene peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 60 gram rode linzen
  • citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper fijn.
  4. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de peper in de olie.
  5. Bak de currypasta kort mee tot dit gaat geuren.
  6. Voeg de gewassen linzen en 300 ml water toe.
  7. Laat de soep ca. 15 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden koriander.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 7 gram 7 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept