Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rode kool met vijgen

Een gerecht rijk aan smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 4 gedroogde vijgen
  • 6 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • kaneel, peper
  • azijn
  • ca. 2 theelepels suiker
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
  2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
  3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook. Kook de kool in ca. 25 minuten gaar.
  4. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.
  5. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  7. Bak de karbonades in de hete margarine aan beide zijden bruin. Laat ze op laag vuur in 10 minuten gaar worden.
  8. Neem het vlees uit de pan. Schenk 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de bodem los. Laat de jus even aan de kook komen.
  9. Geef de karbonades met de jus en de aardappelen bij de rode kool.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode kool is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept