Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rode bietenburgers met andijviesalade

Rode bietenburgers met andijviesalade

Geserveerd op een broodje en met een salade van andijvie, radicchio en kikkererwten erbij.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 675 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram rode biet (gekookt)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel tahin zonder zout
  • peper
  • azijn
  • 200 gram andijvie
  • 75 gram radicchio of witlof
  • 2 volkoren broodjes

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Snijd de biet in blokjes.
  2. Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn.
  3. Bak de sjalot in 1/3 van de olie glazig. Bak het komijnzaad en de helft van de knoflook mee.
  4. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.
  5. Pureer de rode biet met de sjalot, walnoten en een lepel kikkererwten. Voeg eventueel wat havermout toe om een stevige massa te krijgen. Breng op smaak met de tahin en wat peper.
  6. Vorm er burgers van en laat afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten.
  7. Maak een dressing van 1/3 van de olijfolie, azijn, de rest van de knoflook, peper en wat water.
  8. Maak de andijvie en radicchio schoon en snijd in repen. Meng de rest van de kikkererwten en de dressing erdoor.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de bietenburgers in 5 minuten lichtbruin.
  10. Snijd de broodjes open, beleg met een burger en wat andijvie.
  11. Serveer de overige burgers en salade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rode biet:
Bewaar gare bieten afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak er een lekker broodbeleg van.
Vries eventueel de bieten in. Ze zijn dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 675 kcal
Vet 35 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 20 gram
Eiwit 24 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.