Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijstsalade met peultjes en doperwtjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram doperwten (vers of uit diepvries)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 10 blaadjes basilicum
  • ca. 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 100 gram tempé
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 25 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze. Kook de peultjes in weinig water in een paar minuten beetgaar.
  3. Kook de doperwtjes 1 minuut mee.
  4. Was de bleekselderij, het bosuitjes en de basilicum.
  5. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes en de bosui in ringetjes. Knip de blaadjes basilicum klein.
  6. Klop een dressing van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie en wat peper.
  7. Meng de dressing door de nog warme rijst en laat de rijst afkoelen.
  8. Snijd de tempé in blokjes.
  9. Hak de pinda's grof.
  10. Bak de tempé en de pinda's in de rest van de olie bruin.
  11. Meng de groente en de basilicum door de rijst en verkruimel de geitenkaas erover. Geef de tempé erbij.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Peultjes heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept