Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Rijst met paprika en kidneybonen

Zoek een ander recept

Een heerlijk vegetarisch rijstrecept dat erg goed vult.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui of 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 3 paprika's (rood en geel)
  • ½ komkommer
  • azijn
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • tijm of oregano

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie.
  3. Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij.
  4. Breng dit aan de kook en kook de rijst 5 minuten.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog ca.10 minuten tot de rijst gaar is.
  7. Was het stuk komkommer en snijd het in plakjes of blokjes. Maak er met azijn en peper een salade van.
  8. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
  10. Maak op smaak met wat tijm of oregano. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 565 kcal 565 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.