Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers. Snijd de paprika en tomaten in stukken.
-
Was de koriander en hak grof.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in een keukenmachine. Houd 1 lepel per persoon hiervan achter.
-
Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe het paprikamengsel en pureer grof. Breng de tomatensaus op smaak met de azijn en wat peper.
-
Maak het gehakt aan met het achtergehouden paprikamengsel, de rest van de koriander, baharatkruiden en wat peper.
-
Vorm er 3 balletjes per persoon van, druk wat plat en was je handen.
-
Gril de kebab in een grillpan in 6 minuten gaar en lichtbruin.
-
Serveer de tomatensaus, rijst en sperziebonen erbij.
Variaties
Vervang het kipgehakt voor vegetarisch gehakt of mager rundergehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.