Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijst met paprika en kidneybonen

Een heerlijk vegetarisch rijstrecept dat erg goed vult.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui of 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 paprika's (rood en geel)
  • ½ komkommer
  • azijn
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • tijm of oregano

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie.
  3. Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij.
  4. Breng dit aan de kook en kook de rijst 5 minuten.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog ca.10 minuten tot de rijst gaar is.
  7. Was het stuk komkommer en snijd het in plakjes of blokjes. Maak er met azijn en peper een salade van.
  8. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
  10. Maak op smaak met wat tijm of oregano. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 615 kcal 615 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept