Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijst met linzen en pompoencurry

Met walnoten in de rijst voor een lekkere bite.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram rode linzen
  • 400 gram pompoen
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • citroensap
  • 25 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Was de linzen en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  3. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
  6. Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.
  7. Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  8. Maak de pompoencurry op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.
  9. Hak de walnoten grof.
  10. Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
  11. Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep, bijv. pompoensoep met gembercroutons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen heeft deze maand (augustus) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept