Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijst met korianderchili

Een snel gerecht, gebaseerd op de Mexicaanse keuken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram Mexico melange, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ komkommer
  • ½ bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de peper en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en het pepertje fijn.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Bak de paprika en het pepertje mee.
  6. Voeg de de kidneybonen, de Mexico melange en de tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  7. Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
  8. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  9. Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
  10. Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
  11. Geef de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus bij de rijst.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze pittige paddenstoelsoep.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 600 kcal 600 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 95 gram 95 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept