Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
-
Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
-
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine bruin.
-
Fruit de ui en de knoflook mee.
-
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
-
Schenk 400 ml water en het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
-
Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
-
Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
-
Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
-
De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Gebruik de rest van de bosuitjes in dit lekkere roerbakgerecht.