Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijst met doperwtjes

Zo lekker kan een eenvoudige combinatie zijn.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koolrabi´s
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Schil de koolrabi´s en snijd ze in blokjes.
  4. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de kip in 1 eetlepel margarine bruin.
  6. Bak 1 ui kort mee.
  7. Voeg de blokjes koolrabi toe en stoof het geheel in 6 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de rest van de margarine.
  9. Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
  10. Bak de gare rijst even mee.
  11. Serveer de rijst met de kip en de groente.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Was keukengerei dat in aanraking is geweest met rauwe kip altijd goed af met heet water en zeep. Was ook je handen altijd goed. Maak kip altijd door en door gaar.
Bewaar kip maximaal 2 dagen in de koelkast of let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolrabi heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept