Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rijkgevulde lasagne met courgettesaus en mozzarella

Rijkgevulde lasagne met courgettesaus en mozzarella

Geïnspireerd op de Italiaanse klassieker met een bolognese- en courgette-basilicumsaus.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram bleekselderij
  • 100 gram (winter)wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • oregano
  • 1 courgette
  • 15 gram verse basilicum
  • 125 gram volkoren lasagnevellen
  • 50 gram mozzarella
  • 30 gram oude kaas 30+ (geraspt)

Materialen

Staafmixer/keukenmachine, ovenschaal

Bereiding

  1. Maak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel schoon en snijd klein.
  2. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de ui en de helft van de knoflook glazig.
  3. Bak de tartaar, bleekselderij en wortel mee.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 20 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en oregano.
  6. Was de courgettes en snijd in plakken.
  7. Bak de rest van de ui en knoflook in de rest van de olie glazig. Voeg de courgettes toe en stoof de groente in 8 minuten gaar.
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  9. Was de basilicum en hak grof.
  10. Pureer de courgette en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Breng op smaak met peper en oregano.
  11. Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/3 van de courgettesaus en leg daarop een laag lasagnevellen. Schep er de helft van de tomatensaus op. Dek dit af met lasagne en schenk er weer 1/3 deel courgettesaus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en sauzen.
  12. Snijd de mozzarella klein en verdeel over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover.
  13. Bak de lasagne in de hete oven in 30-40 minuten gaar en lichtbruin.

Variaties

Liever vegetarisch? Vervang het tartaar door vegetarisch rulgehakt.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Wortel is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 39 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.