Materialen
Staafmixer/keukenmachine, ovenschaal
Bereiding
- Maak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel schoon en snijd klein.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de ui en de helft van de knoflook glazig.
-
Bak de tartaar, bleekselderij en wortel mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 20 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en oregano.
-
Was de courgettes en snijd in plakken.
- Bak de rest van de ui en knoflook in de rest van de olie glazig. Voeg de courgettes toe en stoof de groente in 8 minuten gaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de basilicum en hak grof.
-
Pureer de courgette en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Breng op smaak met peper en oregano.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/3 van de courgettesaus en leg daarop een laag lasagnevellen. Schep er de helft van de tomatensaus op. Dek dit af met lasagne en schenk er weer 1/3 deel courgettesaus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en sauzen.
-
Snijd de mozzarella klein en verdeel over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de lasagne in de hete oven in 30-40 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
Liever vegetarisch? Vervang het tartaar door vegetarisch rulgehakt.