Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
-
Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
-
Kook de bloemkool in 8 minuten in weinig water net gaar.
-
Bak het gehakt in de margarine gaar en rul.
-
Bak de prei en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het water toe en roer glad.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de melk een puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
-
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Verdeel de bloemkool erop en dek af met de rest van de puree.
-
Laat het gerecht onder de ovengrill goudgeel kleuren.
Variaties
Liever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.