Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ribkarbonade met rode uiensaus

Dit aardappel, groente, vlees-gerecht is lekker simpel te maken. De rode uiensaus maakt het helemaal af.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 400 gram snijbonen
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de uien en snijd ze klein.
  3. Bak de uien in 1 eetlepel margarine 10 minuten op zacht vuur.
  4. Bestrooi de karbonades met peper.
  5. Bak het vlees in de rest van de margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  6. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  7. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  8. Bak de tomatenpuree kort met de uien mee.
  9. Voeg 100 ml water toe en warm de saus goed door.
  10. Leg de karbonades in de saus en en geef er de aardappelen en snijbonen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept