Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rettichsalade

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  3. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  4. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  5. Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
  6. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensvlees, spruitjes en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Halve appel:
Druppel een beetje citroensap op het snijvlak en bewaar het stuk met het snijvlak naar beneden op een schoteltje. Eet de rest op brood of in blokjes in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rettich is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 110 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept