Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Regenboogsalade met kip

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen in diverse kleuren
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk
  • peterselie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
  3. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  5. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen, de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Was de peterselie, knip het klein en strooi het over de groente. Geef er de kip en de aardappelpuree bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Wortels, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept