Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rauwkost met paprikadip

Rauwkost met paprikadip

Bospeen, komkommer, bleekselderij, rettich, radijsjes schoonmaken en in repen of stukken snijden: super simpel, lekker en samen in een bakje of kopje ziet het er nog kleurrijk en gezellig uit. Nóg lekkerder met onze paprikadip!

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 95 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 halve walnoten
  • ½ eetlepel olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • citroensap
  • stuk komkommer
  • 6 radijsjes
  • 1 bospeen
  • stuk rettich

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Bak de paprika in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er over. Bak de walnoten kort mee.
  3. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met gerookt paprikapoeder en wat citroensap.
  4. Was de groente en snijd de komkommer, de bospeen en de rettich in repen. Leg de groente op een bord en geef de paprikadip er bij.

Ingrediënten over?

De rauwkost is ook heerlijk met deze tuinbonendip of tzatziki.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 2 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept