Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Radijsbroodje

Voor een heerlijk lichte lunch.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 radijsjes
  • 4 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • halvarine
  • ½ theelepel karwijzaad (kummel)

Bereiding

  1. Rooster de boterhammen lichtbruin.
  2. Was de radijsjes en hak ze grof.
  3. Was de bieslook en knip 2 sprieten klein. Meng ze door de radijs.
  4. Besmeer het brood met de halvarine, de zuivelspread en snijd het brood schuin door. Verdeel de radijs erover en garneer met de rest van de bieslook en een beetje karwijzaad.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept