Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Raapsteeltjes met vlees uit de wok

Lekker wokgerecht met raapsteeltjes, aardappelen en schnitzel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram raapstelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
  • 2 eetlepels olie
  • balsamicoazijn
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
  5. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
  6. Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij het wokgerecht.

Ingrediënten over?

Raapstelen:
Bewaar raapstelen maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar ze niet in de buurt van appels, kiwi's en peren. Dan bederft het sneller.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Raapstelen'. Dit product is deze maand (september) niet de meest duurzame oplossing.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept