Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Quinoasalade met tonijn en avocado

Een verrassend quinoarecept dat de week net even die afwisseling geeft.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram quinoa
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)
  • 5 takjes selderij
  • ½ citroen
  • 1 avocado

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren. Bak de quinoa kort mee. Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa 10 minuten.
  3. Voeg de prei toe en laat het geheel in een paar minuten verder gaar worden.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  6. Was de selderij en knip het klein.
  7. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  8. Meng de tomaatjes en de tonijn door de quinoa en laat het afkoelen.
  9. Maak de quinoa op smaak met wat peper, kleingesneden selderij, wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
  10. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in parten uit de schil. Druppel er wat citroensap over. Schik de parten avocado op de quinoa.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept