Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Quinoa pilav

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 - 200 gram quinoa
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes.
  3. Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig.
  4. Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen.
  5. Voeg de prei, de courgette en het stukje bouillontablet toe en schenk er 300 - 400 ml water bij.
  6. Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.
  7. Kook de eieren hard.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg ze op de quinoa.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept