Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Quinoa met lentegroente en reepjes varkensvlees

Venkel heeft de hoofdrol in dit frisse quinoa-gerecht.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 150 gram quinoa
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de ui klein.
  3. Was de quinoa in een zeef. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  4. Fruit de ui en het venkelzaad in 1 eetlepel olie zacht. Roerbak de venkel een paar minuten mee.
  5. Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
  6. Bak de vleesreepjes in de andere lepel olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
  7. Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente.
  8. Geef de quinoa en het vlees er apart bij of meng het door elkaar.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept