Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Provençaalse vispakketjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • oregano
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram snijbonen

Materialen

aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Voeg peper, oregano en de tomatenblokjes toe. Laat dit in ca. 10 minuten koken tot een dikke saus.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Verdeel de saus over 2 grote stukken aluminiumfolie.
  6. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken vis op de saus.
  7. Verdeel de olijven er over en leg op ieder stuk vis een laurierblaadje. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  8. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in 12-15 minuten gaar worden.
  9. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook ze in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  10. Geef de snijbonen en aardappelen bij de vispakketjes.

Menusuggestie



Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Gekweekte pangasius uit Vietnam is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept